--

Montažerski radovi

Zidni elementi se rade u radionici prema projektu i isporučuju na gradilište. Elementi se rade u modularnim dimenzijama 120x260cm i 60x260 cm, a mogu biti spoljni ili unutrašnji, puni ili sa ugrađenim prozorima i vratima u zavisnosti od mesta u sklopu objekta. Konstrukcija elementa je drveni ram d=80 mm (ili druge prema potrebama kupca) koji se obostrano oblaže i OSB pločama d=9mm. Između obloga, u drveni ram se kod spoljnih elemenata postavlja mineralna vuna d=80mm, URSA SF 39 i PVC folija, a kod unutrašnjih mineralna vuna d=80 mm. Posle montaže objekta, vrši se oblaganje fasadnih zidova "Izoterm" oblogom d=100 mm. Unutrašnji zidovi se oblažu gips-karton pločama d=9,5 mm.

Montazne Kuce Crna Gora04
Montazne Kuce Zidovi02
Montazne Kuce Zidovi03
Montazne Kuce Zidovi06

Elementi za sanitarne prostorije i delove kuhinje se oblažu vodootpornim gips-karton pločama d=12,5 mm. Uz finalne unutrašnje obloge isporučuje se ispunjač i traka za obradu spojeva.

Montaža elemenata i spajanje u jednu celinu se vrši pomoću drvenih temeljaca, venčanica i lajsni koje se ubacuju u prethodno urađene žljebove. Temeljače se prethodno premazuju bitulitom i ankerišu za soklene zidove. Prilikom izrade elemenata se vrši ugrađivanje plastičnih gibljivih creva i kutija za razvodne elektroinstalacije. Zbog sprečavanja linijskih hladnih mostova unutrašnje panoe do visine od 25cm od temeljače upuniti vunom u celoj debljini između obloga.