Zaujímavé fakty o medveďoch

Zaujímavé fakty o medveďoch hovoriť o živote a zvykoch "majiteľov lesa". Situácia je dnes známa o 8 druhoch týchto zvierat, charakterizovaných neuveriteľnou silou, vytrvalosťou, rýchlosťou a vysokou inteligenciou. Takže pred vami najzaujímavejšie fakty o medveďoch.

18 zaujímavých faktov o medveďoch

  1. Vedeli ste, že ľadové medvede, s výnimkou tehotných medveďov, neprejdú do spánku?
  2. Väčšina medveďov žijúcich v lese, krásne stúpať stromy. Avšak keď sa stali starými a ťažšími, odmietajú tento záväzok, pretože chápu, že nie každá z nich ich bude schopná odolať.
  3. Zaujímavosťou je, že medvede sú tak múdre, že môžu pasce lovcov neutralizovať sami. Aby to urobili, len na ne hádzajú palice, po ktorých sa pasce spustia na voľnobeh.
  4. Medvede naozaj milujú med, pretože to, čo včelie divoké včely často krach.
  5. Najbližšími biologickými príbuznými medveďov sú vlci, psy a dokonca líšky.
  6. Je zvláštne, že hmotnosť ľadového medveďa môže dosiahnuť 800 kg! Teraz je jasné, prečo neradi lezú po stromoch.
  7. Všetky odrody týchto cicavcov majú 2 vrstvy vlny. Jeden z nich je nevyhnutný na ochranu pred vodou a druhý na ochranu tepla.
  8. Pandy z čeľade medveďov nemajú 5, ale 6 prstov na predných labkách.
  9. Ak je to potrebné, polárne medvede môžu plávať niekoľko desiatok kilometrov.
  10. Najdlhšie pazúry medveďa malajského - 10 cm!
  11. Zaujímavosťou je, že polárne medvede môžu jesť mäso v jednom sedení, čo zodpovedá 10% ich vlastnej hmotnosti.
  12. Aj keď sa navonok zvieratá zdajú pomalé a neohrabané, môžu dosiahnuť rýchlosť vyššiu ako 50 km / h. Z toho vyplýva, že ani najrýchlejší bežec z nich nebude môcť uniknúť.
  13. Počas hibernácie strácajú medvede približne 50% svojej hmotnosti.
  14. Viete, že polárne medvede majú čiernu kožu?
  15. Polárne medvede sa živia iba mäsom, zatiaľ čo ich príbuzní sú všežravci.
  16. Zaujímavosťou je, že počas lovu polárne medvede zakrývajú nos nosom. Chápu, že na pozadí snehu ich môže vzdať len čierny nos.
  17. Panda v čase môže jesť asi 20 kg bambusu.
  18. Ľadové medvede, ako tučniaky, sa môžu vynoriť z vody niekoľko metrov na výšku.